Anunţ important. Formare grup.

Alături de doi colegi, voi începe în curând lucrul cu un grup de persoane bolnave de cancer.

Să suferi de cancer nu înseamnă doar să te confrunţi cu o boală care ne înspăimântă pe toţi, înseamnă să trăieşti cu iminenţa morţii, să trăieşti la marginea societăţii, unde cei sănătoşi te împing din reticenţă, milă sau jenă, înseamnă să te confrunţi cu depersonalizarea, particularul din experienţa fiecărui bolnav necontând pentru nimeni, înseamnă să uiţi chiar tu, adesea, să te priveşti ca pe un om, nu ca pe un „purtător” de boală. Demersul nostru îşi propune să devină un sprijin pentru aceşti oameni, un spaţiu în care cele mai epuizante emoţii să poată fi discutate, o ocazie de a învăţa să ne ajutăm unii pe alţii.

Invităm să ni se alăture orice persoană care suferă de cancer sau de o boală incurabilă. Participarea este gratuită. Înscrierea se face la numărul 0723-161832.

7 thoughts on “Anunţ important. Formare grup.

  1. Mult succes! Si un gand.

    Din ce am observat, cei bolnavi nu sunt singurii care ar avea nevoie de sprijin. Pentru cei care le sunt alaturi si practic dispar din propria lor viata, toata lumea discutand cu ei numai despre bolnav in timpul in care nu il ingrijesc, e la fel de dificil. Mai ales ca in toata aceasta perioada teama lor de moarte si de pierdere a bolnavului creste pana umple casa si mai da si pe dinafara.

  2. Cand am aflat ca am cancer ,in primul moment m-am gandit la moarte iar apoi la ceea ce trebuie sa fac in peroada urmatoare.O astfel de situatie te afecteaza atat pe tine cat si pe cei din jurul tau dar eu cred ca depinde de felul cum reusesti sa depasesti momentul ,de puterea pe care o ai pentru a lupta si pentru a-i face pe cei dragi sa inteleaga ca poti depasi impasul.Poate gasiti o modalitate de a comunica si cu cei din provincie care doresc sa va impartaseasca trairile si gandurile lor.

  3. Exista teorii (si practicieni ai acestora)care exerseaza o focalizare imaginara asupra metastazelor, dezvoltand iluzia ca acestea isi reduc dimensiunile si apoi dispar. O clinica homeopata din Elvetia chiar pe asta isi bazeaza tratamentul. Bineinteles, ca pana sa ajungi la performanta de a transforma gandul in proces fizic dirijat (cam de asta e vorba, nu), trebuie sa intri in “arhiva vietii tale” si sa scoti ceea ce te poate conturba.

  4. @Petru
    Focalizarea trebuie să fie pe celulele sănătoase, nu pe cele bolnave. Autosugestia trebuie să conțină mereu cuvinte și formule pozitive, pentru că inconștientul nostru nu înțelege negațiile. Astfel dacă sugestia este de genul ” nu mai sunt bolnav”, inconștientul reține doar cuvântul “bolnav”, iar asta nu ajută cu nimic. E ca și cum eu ți-aș spune să te gândești la orice dar nu la o muscă albastră care bâzâie enervant. Te vei gândi exact la musca aia. Așadar, autosugestia trebuie să se adreseze celulelor sănătoase care devin din ce în ce mai puternice și mai pregătite de luptă.

Leave a comment